Tips og tricks: Tre fordele ved at hyre en fotograf

I løbet af de sidste par år er fotografering blevet en af de mest populære hobbyer i Danmark. Dette betyder at flere og flere tror at man nu ikke længere har brug for fotografer, men denne påstand holder ikke helt stik. For selvom at kameraerne er blevet bedre er der meget end kameraet der afgør om du ender med et godt resultat. Hvis ikke helt er overbevist kommer der her mine tre bedste grunde til hvorfor du skal hyre en fotograf.

1: En fotograf leverer varen – hver gang

Den første grund til at man bør hyre en fotograf til store begivenheder som bryllupper og andre festligheder er at en fotograf leverer varen – hver gang. Flere vælger i dag at lade deres egne gæster stå for fotograferingen og her kan det godt være at du har været heldig til en fest, men det er langt fra en garanti for at det vil gå godt næste gang. Når man beder gæsterne om at stå for fotograferingen står og falder det både med gæsternes entusiasme samt ikke mindst deres evner. Og her kan det som før nævnt godt være at du har haft en fest, hvor dine gæster har gjort det godt, men det betyder ikke at de vil være ligeså skarpe og ikke mindst oplagte næste gang du beder dem spæde til.  Det gør en fotograf til gengæld. Det er trods alt det som du betaler ham for og det er netop dette, samt ikke mindst hans erfaring og passion der vil sikre en høj kvalitet hver eneste gang.

2: Dine gæster ved ikke hvor de gode billeder gemmer sig

Den anden grund til hvorfor man bør overveje at hyre en fotograf er, at det at fotografere handler om at kunne forudse handlinger. Derfor er det ikke så lige til at vide hvornår det næste gode billede skal tages, men med flere års erfaring i bagagen kan en dygtig fotograf nemmere forudse en situation der kunne egne sig godt til billeder. Hvis man sætter sine gæster til at fotografere vil man sikkert få en masse sjove billeder, men hvis der er tale om et bryllup eller lignende er man som brudepar også interesseret i at få nogle lidt mere stemnings fyldte billeder end blot selfies af gæsterne og det er netop her at en fotografs erfaring bliver alle pengene værd. De  bedste billeder opstår som regel spontant og det kræver at man er i stand til at kunne tænke to skridt frem, for at man kan tage de helt rigtige billeder, der sætter en given aften i perspektiv.

3: Du får flere redigerings muligheder med en fotograf

En tredje og sidste grund til at man bør overveje at hyre en professionel fotograf er at man får mulighed for at redigere sine egne billeder bagefter med en lang række ekstra features. Dette er særligt praktisk hvis man gerne det bedst mulige resultat ud af sine billeder. I dag er alle bekendte med filtre, som kan gøre en stor forskel for hvordan et billeder kommer til at se ud. Men der findes en lang række ekstra feautures på de dyreste kameraer på markedet. Her kan man både redigere skygger, kontraster, farver, personer, fjerne uønskede pletter og meget mere, så hvis du får taget nogle billeder som skal være helt perfekte, er dette helt bestemt værd at betale ekstra for at kunne komme til at benytte sig af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *