Tre måder at tjene penge på sine feriebilleder

Sommerferien står lige straks for døren og det betyder traditionen tro at rigtig mange danskere skal på ferie. Der er pudsigt nok et stort sammenfald imellem personer der er glade for at rejse og for at tage billeder – og netop derfor kommer der her en kort guide til hvordan man eksempelvis som ung studerende kan tjene penge på sine feriebilleder – uden at være professionel fotograf.

1: Tag dit kamera med på festval – sælg billederne til aviser eller netmedier

Et godt sted at starte, hvis man både vil have en sjov ferie med masser af gode oplevelser og ikke mindst tjene et par ekstra skillinger undervejs, er på en af de mange festivaler som afholdes igennem sommeren i hele Europa. Her kan man enten vælge at rejse til udlandet hvor man både finder spændende festivaler i Spanien, hvor tyreløbet i Pampolona boomer med vilde festbilleder, der bare venter på at blive foreviget, eller man kan tage til Kroatien og forevige en af verdens største og længste beach parties. Eller man kan blive herhjemme og eventuelt tage forbi Roskilde festval. Oftest vil man kunne sælge gode bileder til en række online medier, og dermed tjene mindst sin fly- eller festivalbillet hjem igen. Det er bare om at komme af sted. Og hvis ikke du kan få dine billeder solgt, så kommer du blot til at få en fantastisk sommer.

2: Lav en rejse-blog og skriv tekster til rejsebureauer

En anden måde at gribe dette an på er ved at lave en klassisk rejseblog, inden man vælger at rejse til et fjerntliggende land, som ikke lige er på den menige danskers radar. Man behøver dog ikke at rejse ind i den brasilianske jungle eller ud på den afrikanske savanne for at opnå denne effekt. For små ti år siden kom danskerne til at få øjnene op for blandt andet Fuerteventura, der er en af de kanatiske øer. Her havde rigtigt mange rejseentusiaster blogget om denne ø og med et fandt et rejseselskab ud af at rebrande deres rejser – hvilket selvfølgelig trak kunderne til. Dette skabte selvfølgelig et hul i markedet og de andre rejseselskaber skulle pludselig nu også arrangere rejser til disse øer – og netop derfor blev både blogindlæg og ikke mindst gode billeder fra centrale destinationer mange penge værd. Man kan derfor med god grund forsøge at ‘sælge’ en destination til rejseselskaberne – og her spiller billederne en stor rolle.

3: Gå på kendis-jagt – Sælg billederne til sladderbladende

En tredje måde hvorpå man kan tjene en lille skilling på sine feriebilleder er hvis man lykkes med at tage nogle gode billeder af en eller flere kendisser. Ligesom alle andre holder både musikere, forfattere og skuespillere fri og det gør de oftest de samme steder. Netop derfor tager man fotografer hvert år til både den franske riviera, hvor byerne Nice, Monaco og særligt Saint Tropez fyldes med kendte ansigter. Jeg må dog slå fast at jeg ikke mener man skal lege decideret papparazzi for at et sladderblad vil købe et billede af dig. De mangler ofte arkiv billeder, som de kan bruge ved tilbagevendende historier. Men hvis du alligevel skal sydpå, så hold øje med de kendte og tag et lille billede eller to.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *