Shot until you die – Disse byer er bedst at fotografere i

For rigtig mange fotografer er den helt store drøm at komme til New York – det er her de fleste film optages i  dag og derudover er byen legendarisk for sin modernitet. Men efter min mening er New York ganske overvurderet og alt for dyr i forhold til hvad man kan finde andre stedet. Derfor kommer der her en kort guide til de bedste steder og særligt byer at tage sit kamera med til. 

1: San Fransisco – skærende kontraster og skøn natur

Det første sted jeg ville overveje at tage hen, hvis jeg skulle lave en billedkollektion til et mode magasin, så ville jeg altid foretrække at tage til San Fransisco. Årsagen til dette er at i modsætning til New York så finder man her langt mere sol, skønt vejr og ikke mindst natur, som er med til at skabe flere kontraster som binder de urbane og de naturskønne områder sammen. San Fransisco har derudover så stort en kulturel diversitet at man kan bruge byen på mange måder, så selv hvis man gerne vil skyde nogle billedder med asiatiske motiver eller lignende, så er der masser af steder i San Fransisco man kan gøre dette.  San Fransisco er også selv hjemby for flere legendariske amerikanske tøj-brands herunder blandt andet Levis, så der er rigtig mange kulturelle grunde til at netop mode og San Fransisco  passer rigtigt godt sammen.

2: Macau – Las Vegas på steroider

Et andet sted man kan overveje at tage hen, hvis man er på udkig efter det mere spektakulære er den kinesiske spilleby Macau. Her tænker mange selvsagt på Las Vegas, men ligesom New York er dette en by der tiltrækker sig rigtigt mange fotografer hvert år og derfor synes jeg at man med god grund skal forsøge at være lidt mere original. Det bedste alternativ til Las Vegas er derfor Macau der i de senere år har overhalet Las Vegas som verdens gambling hovedstad. Dette skinder også igennem da der er enorm stor byggeaktivitet hvilket i sig selv giver de bedste forudsætninger for at få taget nogle langt mere originale billeder. Det er dog ikke nødvendigvis billigere at rejse til eller leve i Macau, sammenlignet med Las Vegas, men det er helt bestemt et besøg værd.

3: Paris – Det klassiske og moderne smelter sammen

En tredje by som man altid kan vende tilbage til – og som mange vender tilbage til – er Paris, byernes by. Det kan godt være at jeg har sagt at mange tager til New York og derfor bør man overveje at tage andre steder hen, hvis man gerne vil skille sig ud – og selvom at det er rigtigt nok, så er Paris på mange måder undtagelsen til den regel. Grunden til dette er, at Paris er den nok mest berømte by i verden og derfor bliver den aldrig en klishe. Derudover er Paris den mest fantastiske by hvor det moderne hele tiden smelter sammen med de klassiske og tidsløse og på den måde har man uanede muligheder for at lave billedserier med fantastiske kontraster. For os danskere er det også en by der er billig og hurtig at rejse til, hvilket kan være et rigtigt stort plus.

4: Rio de Janiero – Fest og farver i lange baner

En fjerde og sidste by som jeg bliver nødt til at fremhæve er RIo de Janiero. Denne by er simpelhen unik. Rio er historien om sommeren der aldrig ender, vejret er altid varmt, naturen er grøn og havet er blåt, hvilket give fantastiske mulighed for at konstruere fantastiske og farvefyldte billedkollektion, uanset hvilket produkt du gerne vil markedsføre. Men derudover har Rio også en skyggeside med sine farvelaer, så selv hvis man er ude efter at lave en mere socialt orienteret reportage, så er dette også en oplagt mulighed. Rio er ligesom resten af Brasilien et land præget af stor social og økonomisk ulighed, og dette er nogle faktorersom man sagtens kan indkoproere i sine fortællinger, hvis man ønsker at gå ad den vej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *